VERRASSENDE EN SUCCESVOLLE INTERIEURPROJECTEN VOOR EN DOOR ONDERSCHEIDENDE MENSEN

ThemaWeek Hub van Doornecollege


Deze week staat bij het Hub van Doornecollege de ThemaWeek centraal. Wij mochten een enthousiast groepje leerlingen verwelkomen en laten zien hoe wij te werk gaan.  
 

Introductie

Na een korte kennismaking met DID interieurmakers volgde er een rondleiding én mochten de leerlingen zelf aan de slag. Tijdens de presentatie kwamen alle processen binnen ons bedrijf aan bod. We leveren natuurlijk kwalitatief hoogwaardige interieuronderdelen, maar wat daar aan vooraf gaat mogen we zeker niet vergeten. Gedurende de rondleiding werd voor de leerlingen duidelijk dat er een groot team achter staat om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

 

Opdracht

De rondleiding eindigde bij de CNC machine, waar onze collega Martijn liet zien hoe deze computergestuurde machine werkt. Daarna was het tijd voor de opdracht. De CNC machine had al wat voorbereidend werk gedaan, maar nu was het aan de leerlingen om te zorgen voor een mooi eindproduct. De leerlingen mochten een telefoonhouder maken van zwarte MDF. Op deze manier hebben zij kunnen proeven van het vak als meubelmaker. Wat is er nou leuker dan zelf aan de slag gaan en daarna met trots te kunnen zeggen ‘Kijk dat heb ik gemaakt! En zelfs mijn eigen naam is erin gefreesd’.

 

Feedback

De leerlingen vonden het heel interessant en waren erg enthousiast: ‘Ik wist niet dat er zoveel aan vooraf gaat om een meubel te maken’ en ‘Nu weet ik zeker dat ik later meubelmaker wil worden!’.

Wij als DID vinden het erg belangrijk om jongeren onze visie op vakmanschap te laten zien. Wij hopen deze leerlingen over een aantal jaar als stagiair of werknemer bij ons te mogen verwelkomen.

 

Ga terug naar het overzicht